VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Szalagparketta lerakása

A szalagparketta választása egyre népszerűbb manapság. Ennek több oka is van. Többek közt azt, hogy teljes mértékben fából készül, nagyon tartós, és könnyű a lerakása. Persze, döntse el ki-ki maga, hogy ez valóban könnyű munka-e. De egyéb burkolásokhoz mérten valóban könnyebb.

Vannak, akik nem szeretnének vesződni a munkálatokkal, azoknak mindenképp szakembert ajánlunk. De azok, akikben buzog a tettvágy, leírjuk a szalagparketta lerakásának legfontosabb lépéseit.

1. Szalagparketta kiválasztása

A szalagparketta egy igazán elegáns burkolat. Nem javasoljuk minden helyiségbe. Fürdőszobába válasszon inkább olyat, amit kimondottan oda terveztek. Először nézzen utána, hogy a kiválasztott parkettának milyen a teherbíró képessége, és ez alapján vásároljon.

2. Előkészületek

Ahová a parketta fog kerülni, mindig legyen tiszta. Ne maradjon rajta por, nedvesség. Célszerű azt szem előtt tartani, hogy az aljzat nedvesség tartama ne haladja meg a 2 %-t. Emellett nagyon fontos, hogy a aljzat legyen egyenletes.

3. Szalagparketta alátétek

Ha alaposan akar dolgozni, akkor az aljzatra helyezzen úgynevezett parkettapárnát, vagyis egy olyan habfólia réteget, ami elnyeli a lépések zaját. Nagyon zavaró tud lenni otthonunkban, akár még az munkahelyünkön is, ha a folytonos kopácsolást haljuk, méghozzá nem is halkan.

szalagparketta lerakása

4. Szalagparketta lerakási munkálatok

A parkettát vágjuk fel megfelelő nagyságra. Ügyeljünk a pontos mérésre, és arra, hogy a vágó eszközünk rendesen elvigye a szalagparketta elemet. Talán a legcélszerűbb fűrész, körfűrész használata.

Klick rendszerrel kapható, így a felvágott szalagparketta lerakása igazán egyszerű, ám ha nem tervezzük a jövőben felszedni ezt, akkor nyugodta használható hozzá faragasztó az illesztések mentén. Az első sorban az utolsónak levágott darab lesz, amivel kezdenünk kell a következő sort.

Amikor lehelyeztünk egy parketta elemet, érdemes kalapáccsal és egy fadarabbal megütögetni, hogy az elemek minél közelebb kerüljenek egymáshoz.

Gondosan kerülje ki a szalagparketta lerakása során az útjába kerülő tárgyakat, ilyen például a fűtéscső, vagy maga a fal.

A ragasztó mögötti ékeket mindig távolítsuk el, a hézagokat pedig szegőléccel takarjuk el. A lerakás után a szegőlécet kell lemérni, és 45 fokos szögben lehelyezni. 25-30 centinkét plusz szöggel rögzítsük a szegőlécet.

És hogy miért érdemes szalagparkettát választania, azt ITT MEGTUDHATJA!3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

parketta témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Fahatású padló a fürdőszobába
Parketta csiszolás házilag?
Szalagparketta lerakása
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu