VS Infóvonal: 06 30 500 0481

laminált parketta

Mi a különbség a 7 mm-es és a 8 mm-es laminált padló között?

Laminált padló vásárlása előtt sokszor találkozhatunk különböző feliratokkal, amiről nem tudjuk, hogy mit jelent. Amit biztosan tudunk, az a parkettán feltüntetett mm egységben megadott szám. Ebből tudjuk hány mm-es a parketta.

A kerámia lapoknál is megkülönböztetünk 7, 8, 9 mm és még ennél vastagabb vagy vékonyabb lapokat, a parketta is több méretben készül. A jó minőségű, de olcsóbb laminált parketta általában 7-8 mm vastag. Ha már nem az első laminált parketta van a talpunk alatt, akkor biztosabbak vagyunk választásunkban és tudjuk mit jelent az 1 mm különbség. 

Szakemberünk azt tanácsolja, hogy 8 mm-eset vásároljuk. De olyan sokat számítana az az 1 mm? 

Ha kicsit jobban odafigyelünk, akkor az ár mellett a garancia időben is feltűnik különbségnek. A parketta gyártók a 7 mm-esre kevesebb garanciát vállalnak, mint a 8 mm-es parketta típuskora. A nagyobb, minőségi parketta gyártók nem ritkán 10 év garanciát vállalnak. Valamelyikük a 8 mm-es parketta esetében 25 év garanciát is vállal.

De ha  a 7 és 8 mm-es parketta kopásállósága ugyan akkora, miért lehet garancia időben 15 év különbség? Jogos a kérdés!

 

Parketta

A titok az illesztésben rejlik, ahol az 1 mm pont annyit számít, hogy növeli a klikkes rendszer stabilitását. Hasonló a helyzet, mint amikor több lapot kívánunk egyszerre széttépni, és azzal kerülünk szembe, hogy nem megy, akkor leveszünk belőle egyet. Ebből adódik az is hogy a 8 mm-es laminált parketta hosszabb garanciaidővel rendelkezik. Hiszen nagyobb a stabilitása.

Féljünk a 7 mm-es laminált parketta vásárlástól?

Úgy véljük, nem kell félni. A 10 év az 10 év, ez nem jelenti azt, hogy rögtön a kukában végzi a laminált parketta. A laminált parketta élettartama nagyban függ annak használatától. 

Mi van, ha 10 év alatt változik az ízlésünk és már nem tetszik,a mit korábban vásároltunk? Vagy ha esetleg elköltözünk otthonunkból?

Ezekre a kérdésekre nem tudunk válaszolni, de ez még nem indok arra, hogy féljünk a 7 mm-es laminált parketta vásárlástól. Előfordulhat, hogy pont a fenti kérdések miatt választjuk majd ezt.

Egy ilyen indok ne vegyen rá minket, hogy mást vegyünk, mint ami valójában tetszik.

Ami nagyon fontos, hogy laminált parketta vásárlásánál a garancia idő mellett figyeljük a parketta felületét, kopásállóságát, az illesztési megoldást; és ha bizonyosak vagyunk, hogy a kiválasztott parketta igazi minőséget képvisel, akkor nyugodt szívvel vásárolhatunk mind 7, mind 8 mm-es parketták közül.

Ha többet szeretne látni,az általunk forgalmazott parkettákról, szeretettel várjuk üzletünkbe, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

parketta témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
A legcsendesebb laminált padló
A szalagparketta legfontosabb előnyei
Vízálló laminált padló, az igényeket követve
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu