VS Infóvonal: 06 30 500 0481

Parketta felújítás - és újra ragyogni fog

A parketta felújítása nem egy hétköznapi tevékenység. Gondolhatná az ember, hogy "Áh, gyerekjáték", azonban ennek is meg vannak a trükkjei, és alaplépései, ami nélkül a munka kudarcba fulladhat. Tehát legyen szó melegburkolásról (parketta, lamináltpadló) vagy hidegburkolásról (csempézés, fugázás) mindkettőnek meg van a saját fortélya.

Így kezdje a parketta felújítást

A legelső lépésként fel kell derítenünk a sérüléseket, és azoknak mértékét. Természetesen másképp kell hozzáfogni egy felületi karcoláshoz, mint egy repedéshez, vagy töréshez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ott keletkezik leggyakrabban sérülés, ahol a legnagyobb használatban van. Ilyenek a közlekedő részek, illetve ahol bútor van ráhelyezve. Éppen ezért nem javasoljuk, hogy a bútorokat, székeket ide oda tologassa, mert azok könnyedén megérthetik a szalagparketta felületét.

Parketta felújítás

A karcolások esetében szerencsére nem kell kompletten kicserélni az egész parketta felületet. Vannak olyan házi praktikák, amik nagyon szépen eltakarják a kis balesetek helyszíneit. Ilyen lehet például a zsírkréta. Ezt felmelegítve könnyedén a karcolásra kenheti, majd miután megszilárdult ismét gyönyörködhet a szalagparketta szépségében.

Amennyiben nincs sérülés a szalagparketta felületén, de az már vesztett csillogásából, azoknak jó megoldás lehet a parkettaolaj, vagy a parkettaviasz. Ezek ugyanis szép selymes fényt adnak a szalagparkettának, és emellett ápolja is azt.

Parketta felújításnál a nagyobb sérülések okozzák a problémát.

Előfordulhat, hogy az eredetileg nem megfelelően lett lefektetve, ilyenkor egészen addig fel kell szedni, amíg el nem érünk addig a darabig, ami "elcsúszott" és azt újra helyesen lehelyezve kell folytatni a többivel. Ez már komolyabb művelet, mint a viaszozás, így ennek elkészítését jobb, ha szakemberre bízzuk.

Amennyiben úgy dönt, hogy valamilyen oknál fogva lecseréli parkettáját, vagy most áll parkettázás előtt, tekintse meg kínálatunkat, hiszen magas minőséggel és állandó akciókkal várjuk Önöket bemutatótermeinkben.3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

parketta témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Parketta felújítás - és újra ragyogni fog
A szalagparketta legfontosabb előnyei
Igazán tartós laminált padló
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06 30 921 0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06 30 483 1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06 30 397 41 50
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu