VS Infóvonal: 30/943 0134

Laminált padló, parketta összefoglaló

Manapság reneszánszát élik a faburkolatok. Nem véletlenül! A mai parketta és laminált padló választék hatalmas, ami jó hír, így mindenki megtalálja az ízlésének, pénztárcájának, és kedvének legmegfelelőbb darabokat. Néhány mondatban összefoglaljuk ennek a két melegburkolat fajtának a legfőbb ismérveit, és bemutatjuk, miért érdemes laminált padlót, vagy parkettát burkolni otthonunkba.

Szalagparketta

A parketta szót úgy véljük, mindenki ismeri. Még a fiatalok is, hiszen a legtöbb nagymamánál nem burkolat, szőnyegpadló, hanem parketta van. A szalagparketta az egyik legidőtállóbb melegburkolat. Vannak gyártók, akik parkettájukra akár 30 év garanciát is vállalnak. Ez nagyon sok, gondoljon csak bele! A szalagparketta több szempontból is jó, hiszen tartósságukat meg lehet őrizni felcsiszolással, így olyan, mintha új burkolat került volna a padlózatra. Anyagukat tekintve 100 %-ig fából vannak, és igen stabilak, hiszen legalább 2-3 rétegből tevődik össze. A praktikum mellett nem szabad elfelejteni, hogy mára már nagyon sok színben és mintázatban kapható.

Laminált padló

A laminált padló mostanában nagyon elterjedt. Remek választás azoknak, akik nem szeretnének 100 % fát, de mégis a hangulatot, és a küllemet viszont szeretnék látni otthonukban. Laminált padlónál a legszélesebb a paletta mind választékban, mind pedig árban. Tartósságuk, és kopásállóságuk változó. Ki-ki maga döntse el, hogy melyik számára a legmegfelelőbb. Egy biztos, nem fog csalódni a laminált padlóban, mert évikig szolgálni foga otthonát.

Laminált padló nappaliba

 

Vízálló padló

Talán ezt a padló típust még nem ismerik olyan sokan, de az biztos, hogy az igény meg van rá. Mára már több gyártó is készít vízálló padlót. Az ok nagyon egyszerű. A hagyományos laminált padló és a víz nem jó barátok, pedig sokan szeretnének fürdőszobába szép, fa hatású padlót. Erre tökéletes a vízálló padló, mely a készítési módjának köszönhetően nem szívja magába a vizet, nem fog felpúposodni, elkorhadni, vagy eldeformálódni. Helyek, ahová a vízálló padlót ajánljuk: fürdőszoba, konyha, mosókonyha.3D Látványtervezés
3D Látványtervezés
Elképzelései valóra válnak!
Lakberendezési előadás
Lakberendezési előadás
Tanuljon a profiktól!

parketta témához kapcsolódó cikkek


Összes cikk
Parketta csiszolás házilag?
Parketta felújítás - és újra ragyogni fog
A laminált padló kopásállóságáról
Érdi üzlet

2030 Érd, Iparos út 32.
Telefon: 06-30/921-0876
furdoszobaerd@vscsoport2000.hu

Ravak Business Center

1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: 06-30/483-1154
furdoszobarbc@vscsoport2000.hu

Veres Péter út

1163 Budapest, Veres Péter út 15.
Telefon: 06-30/630-6073
furdoszobaverespeter@vscsoport2000.hu